Dopravní nehoda mezi Sokolovem a Lomnicí. | foto: Policie ČR

Opilý řidič sestřelil dodávku za svodidla, pak ho musel hledat pes

  • 1
Zcela utéct od dopravní nehody se nepodařilo sedmadvacetiletému řidiči na Sokolovsku. Nedaleko místa kolize ho totiž zanedlouho vypátral služební pes. Při dechové zkoušce se pak ukázalo, že muž řídil opilý.

Nehoda se stala v úterý krátce před devátou ráno mezi obcemi Lomnice a Sokolov. Sedmadvacetiletý řidič škodovky se podle policistů před křižovatkou zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil do větší dodávky značky Mercedes, která jela před ním a její šofér právě odbočoval.

„Obě vozidla po nárazu skončila mimo pozemní komunikaci, kde narazila do svodidel, a nákladní vozidlo se po střetu ještě převrátilo na střechu. Řidič osobního automobilu ihned po srážce z místa dopravní nehody utekl, aniž by splnil povinnosti účastníka dopravní nehody,“ popsala krajská policejní mluvčí Eva Valtová.

Policisté okolí prohledali se služebním psem a tomu se po chvíli podařilo řidiče na útěku vypátrat.

„S oběma řidiči policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, přičemž u 27letého řidiče dopadla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotu 1,99 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Dodala, že šofér se pak dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici a nechal si odebrat krev.

„Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnuta na částku kolem 300 tisíc korun,“ řekla Valtová. Přesnou příčinu a okolnosti dopravní nehody policisté nadále vyšetřují.