ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Wikimedia Commons; ŠJů

Na přejezdu za Chebem srazil vlak cyklistku, letěl pro ni vrtulník

  • 12
Na železničním přejezdu severně od Chebu srazil v sobotu vlak devětapadesátiletou ženu na kole. Utrpěla zranění hlavy, záchranáři na místo vyslali vrtulník. Provoz jednokolejné trati se na několik hodin zastavil. Nehodu vyšetřuje policie, zatím neposkytla žádné další informace.

Nehoda se stala na železničním přejezdu v Třebeni před 16:00, řekla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Na přejezdu byla sražená žena. S podezřením na mnohočetná poranění hlavy ji transportoval vrtulník,“ řekla mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Petra Bakurová.

Zraněnou převezli do plzeňské fakultní nemocnice. „Jedná se o polytrauma, žena je pořád ve vážném stavu,“ řekla administrátorka nemocnice Alena Dvořáková.

Policie nyní příčinu nehody vyšetřuje. Provoz na jednokolejné trati byl přerušen několik hodin, obnovit se ho podařilo před devátou hodinou. Zavedli náhradní autobusovou dopravu, která však nabírala zpoždění. 

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byl železniční přejezd se světelnou signalizací a bez závor. „Osobní vlak jel z Lubů do Chebu, cyklistka je zraněná,“ uvedl. Škoda bude v tisících korun.

Trať je místní jednokolejka přezdívaná Halštrovská dráha, která ve stanici Cheb navazuje na železniční trať Plzeň-Cheb. Maximální rychlost soupravy je tam 60 kilometrů za hodinu.

Trať mezi Tršnicemi a Třebení u Chebu

Trať mezi Tršnicemi a Třebení u Chebu

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,