I když se jedná o recesi a kuriozitu, z pohledu městských strážníků naplňuje jednání skutkovou podstatu přestupku – znečištění veřejného prostranství. | foto: Městská policie Žďár nad Sázavou

Na stojany na kola někdo navlékl dámské kalhotky, sundávali je strážníci

  • 85
Netradiční případ, pracovně nazvaný Zimní second hand, řešili nedávno žďárští strážníci. Při běžné kontrole města zaznamenali nezvyklou výzdobu rekreačního areálu u Pilské nádrže. „Hlídka tam našla rozvěšené spodní prádlo, zejména dámské,“ popsal Martin Kunc, vedoucí žďárské městské policie.

Prádlo bylo natažené na stojanech na kola, ale také třeba na označení autobusové zastávky nebo namotané na tyči dopravní značky.

I když se podle Kunce zcela jistě jedná o recesi a kuriozitu, z pohledu strážníků naplňuje jednání skutkovou podstatu přestupku - znečištění veřejného prostranství. Případ se tedy dál řeší a informace o něm umístila městská policie také na svůj facebookový profil. 

„Při pročítání velkého množství komentářů jsem tam objevil jeden poznatek ohledně možného pachatele - údajně by jím mohla být místní hudební skupina Hoochachos. Informaci jsem neprodleně prověřil a kontaktoval jednoho z jejích členů. Ten nám sdělil, že byť mají písničku ‚Kaťkama hoď!‘ a rádi by se k počinu přihlásili, jejich práce to není,“ vylíčil Kunc.

Hlídka nakonec z hygienických důvodů spodní prádlo z „výstavky“ odstranila a poté zlikvidovala.

„Pokud někdo chce pořádat nějakou akci nebo protest podobného ražení, je to potřeba nahlásit na městský úřad, kde mu vyjdou vstříc a poradí, jak vše uspořádat v rámci zákona,“ doporučil vedoucí strážníků.