Diskuze

Opravy sportovních zařízení jsou nově bez dotací, města sčítají škody

Oprava zimního stadionu ve Velkém Meziříčí a fotbalového stadionu v Telči či vybudování atletického tunelu v Třebíči. To jsou jen některé investice do sportovních zařízení, jež připravovala města a další subjekty na Vysočině. Měsíce práce a nemalé investice však mohou přijít vniveč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Nemýlím-li se na dotaci není právní nárok. Předpokládám, že pokud chci něco opravit, rekonstruovat či jinak zvelebovat mám na to připravené peníze a dotace jen vypomůže, nikoli, že výše uvedenou činnost dělám jen proto, že dostanu dotaci. navíc obce a města mají ministerstvo pro místní rozvoj, které působí jako poskytovatel dotace pro ně.

Jinými slovy nikomu žádná škoda nevznikla.

Ve zrušené výzvě bylo jediným kritériem podat žádost co nejdříve. kdo dřív přijde, ten dřív mele. když totéž udělalo ministerstvo, mohly se obce přetrhnout, aby toto zvrátily, považovaly to na nefér a v rozporu s kdo ví čím. když výzvu, která měla stejná kritéria zrušila NSA, je to opět pro těch pár a to doslova a do písmene pár "šťastlivců" opět špatně.

Já to vnímám jako správný krok. Je třeba podpořit spolky, které nemají žádnou jinou možnost, jak ufinancovat nezbytné opravy sportovišť. Děkuji NSA, že narovnává historické nerovnosti. Začala tím, že zrovnoprávnila medaile na olympiádě a paralympiádě a teď opět pomáhá těm, kteří to nejvíc potřebují - spolkům. To je to, proč NSA vznikla, pomáhat těm, kteří dělají svou práci srdcem, pro naše děti, pro naši budoucnost. Je dobře, že právě na takové míří dotační program. Města a obce mají možnost čerpat jiné dotace a získávají zcela jiné příjmy. Díky. R^

0 0
možnosti
RC

Problemem ovsem je, kdyz NSA jednu chvili rikat hot a pak cehy...

A jak bylo receno, rada sportovist patri mestum, ktere je za symbolicke penize pronajimaji sportovcum... Ono by to jinak mohlo taky dopadnout tak, jako kdysi se zimakem v Hodonine, kde z nej pak vznikla trznice.

1 0
možnosti