ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Celní správa České republiky

Sotva otevřel dveře, nastal v domácí palírně výbuch. Muže hospitalizovali

  • 75
V noci na Štědrý den vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému do malé obce na Žďársku. Ve sklepě domu vybuchl plyn, který se nahromadil při domácí výrobě pálenky. Výbuch popálil muže, kterého záchranáři převezli do nemocnice.

K události vyjížděli policisté kolem půl třetí v noci na sobotu. Záchranáři v tu dobu ošetřovali dvaašedesátiletého muže, který byl popálený na zhruba dvaceti procentech těla a byl silném v šoku. Pacient nekomunikoval a nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce. Záchranáři ho převezli na specializované popáleninové centrum nemocnice v Brně.

„Po prvotním ohledání prostor bylo ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů zjištěno, že po otevření dveří majitelem, došlo k výbuchu plynu, který se nahromadil ve sklepní místnosti, kde muž zřejmě provozoval domácí pálenici. Při výbuchu došlo k poškození čtyřech dveří a jedné zárubně,“ řekla krajská mluvčí policie Dana Čírtková.

V době výbuchu byli v domě další dva lidé, kteří spali v pokojích v druhém podlaží. Nebyli výbuchem zraněni. Škoda na zařízení domu byla vyčíslena na 5 tisíc korun.

„Další okolnosti této události budou předmětem dalšího vyšetřování ze strany policistů územního odboru Žďár nad Sázavou,“ dodala Čírtková.