Diskuze

Chybějí učni a to je problém, říká výrobce lékařských nástrojů a implantátů

Historie podniku Medin, který patří k tradičním výrobcům lékařských nástrojů a implantátů, se začala psát v roce 1949, kdy byla v Novém Městě na Moravě založena Chirana. Dnes podnik řídí padesátiletý Miroslav Havlíček. Jak říká, obtížnější je dnes vyhovět evropským nařízením a najít mladé zaměstnance.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hledá galvanizéra za 22 000 hrubého.

Nesetkává se se zájmem pracovníků? Přidat. Nemáte na přidání? Najít si perspektivnější obor podnikání, o tento zjevně není takový zájem.

Ti dva synové, co tam jistě už za tyhle prachy makají a každý večer děkují otci, že je dal moudře vyučit, to nevytrhnou.

2 0
možnosti

A kolik platí takovému nastupujícímu učni, když se základkou nabízí v Lidlu na kase 28000?

3 0
možnosti

A já zase sháním vysokoškoláka a také nejsou!

Už se smiřte s tím, že nejsou lidi obecně.

Víte vůbec koho je přebytek? Při nezaměstnanosti 3% zůstávají jen nezaměstnatelní, měnící práci nebo vegetací na pracáku ze zdravotních či rodinných důvodů.

2 1
možnosti

Dokud bude ve společnosti nálada, že práce rukami je podřadná a dokud na gympl budou brát trojkaře, ba i čtyřkaře, tak se nic nezmění. Měla jsem souseda, jehož syn byl šikovný a chtěl jít do učení - na truhláře. Ve městě byl učňák ovšem s tou nejhorší pověstí - drogy, šikana. Takhle je to na hodně učňácích, protože tam berou ze ZŠ to nejhorší z nejhorší většinou. Trojkaře vysají gymnázia a střední odborné školy a pak máte soukromá gymnázia a jiné střední školy. Soused to vyřešil tak, že syna poslal do 150 km vzdáleného města, kde učňák byl naopak velmi kvalitní. Ono to je i důvod proč rodiče své děti do učení nedávají. Bojí se, že by tam dítě získalo podobné negativní zkušenosti. Musí se změnit celkově systém školství. Gymnázia musí být opět pro premianty a musí dojít k redukci soukromých škol

5 3
možnosti

Rukama se maká i po průmyslovce.

3 0
možnosti

Zajímalo by mě, jestli pan ředitel Havlíček dal svoje děti do učení, když mu tolik chybí učni.

7 0
možnosti