Zraněného řidiče přepravil vrtulník do nemocnice v Brně. (Ilustrační snímek)

Zraněného řidiče přepravil vrtulník do nemocnice v Brně. (Ilustrační snímek) | foto: Alfa Helicopter

Nezletilý přetočil matčin citröen přes střechu. Zranil sebe i kamarády

  • 4
Vrtulník přistával v sobotu odpoledne poblíž Hostákova na Třebíčsku. Letěl pro sedmnáctiletého mladíka, který ve velké rychlosti boural matčiným vozem a několikrát jej převrátil přes střechu. Sám se těžce zranil, dva o rok starší kamarády odvezly sanitky.

Mladík nezvládl řízení cestou od Hostákova na Vladislav. Dostal smyk a vyletěl ze silnice.

"Mladík v Citröenu Saxo při projíždění pravotočivou zatáčkou v klesání nezvládl řízení a najel koly vpravo mimo vozovku. Poté strhl prudce řízení vlevo, takže dostal smyk. Následně se auto několikrát přetočilo přes střechu a dopadlo na trávu," vylíčila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Nezletilý šofér, který nemá papíry ani na slabší motocykl, se při kotrmelcích těžce zranil. "Byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Brně, kde byl hospitalizován," upřesnila mluvčí.

Zranili se i dva o rok starší spolujezdci. Sanitky je převezly do nemocnice v Třebíči.

Zraněnému hazardérovi policisté dali ještě na místě dýchnout. Prokázalo se, že alkohol před jízdou nepil. "O zranění mladistvého řidiče byl vyrozuměn jeho nevlastní otec v Třebíči. Na vozidle, které patřilo mladíkově matce, vznikla 25 tisíc škoda," uzavřela Čírtková.