Kapela Chinaski přiveze do Jihlavy největší možné halové pódium s řadou speciálních efektů i špičkové ozvučení s jedinečným mixážním pultem.

Kapela Chinaski přiveze do Jihlavy největší možné halové pódium s řadou speciálních efektů i špičkové ozvučení s jedinečným mixážním pultem. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

V listopadu míří na Vysočinu populární kapely, Kabát hlásí vyprodáno

  • 0
Listopad na Vysočině přeje velkým halovým i klubovým koncertům populárních českých kapel. Některé z nich jsou však již dlouho dopředu vyprodané, někde zbývají poslední místa. Beznadějně budou lístky shánět fanoušci rockové kapely Kabát. Osm tisíc vstupenek na třebíčský koncert bylo pryč téměř hned.

„Vyprodáno bylo takřka okamžitě, jakmile vstupenky vstoupily do prodeje. Nejrychleji se prodaly VIP lístky a místa na sezení,“ řekla Monika Freibergová z pořádající společnosti Yashica.

Diváci se od Kabátů dočkají velké pódiové show i osvědčených hitů, jako jsou písně Burlaci, V pekle sudy válej, Kdo ví jestli nebo Žízeň.

Chinaski přivezou největší pódium a jedinečný mixážní pult

To skupina Chinaski přiveze na Horácký zimní stadion v Jihlavě v rámci svého aktuálního turné k desce Není nám do pláče největší pódium, jaké lze postavit v českých halách.

Listopadové koncerty v kraji

9. 11. - Chinaski (Jihlava, Horácký zimní stadion)

9. 11. - Vojtěch Dyk (Jihlava, DKO)

11. 11. - Horkýže Slíže (Třebíč, Fórum)

13. 11. - David Koller (Jihlava, DKO)

17. 11. - Michal Hrůza (Jihlava, klub Soul)

18. 11. - Kabát (Třebíč, zimní stadion)

18. 11. - Wohnout (Jihlava, DKO)

26. 11. - Petr Kolář (Třebíč, divadlo Pasáž)

Nemají chybět posuvné LED plochy, jež dokážou měnit scénu, jedna z nejlepších zvukových aparatur na světě s mixážním pultem, který je jediným exemplářem ve střední Evropě, nebo zapojení fanoušků do projekcí.

„Výprava turné je obrovská, jen technický projekt vznikal tři čtvrtě roku,“ říká Martin Duda ze společnosti High Lite Touring, která za koncepcí scény stojí.

Do koncertu, přesněji řečeno do jeho vizuálních projekcí Chinaski zapojí i fanoušky.

Posluchači se mohou těšit na pětadvacet písní. „Zároveň představíme novou zpěvačku, osmnáctiletou Majdu Královou, která si s námi střihne několik písní, jako Slovenský klín, Punčocháče nebo Dobráka od kosti,“ vyjmenovává zpěvák Chinaski Michal Malátný.

Hostem turné je slovenský zpěvák Peter Aristone. „Divákům jsou k dispozici už jenom vstupenky na stání,“ prozradila Monika Freibergová.

Vojta Dyk se s kapelou B-Side Band vrací k ryzím hodnotám

Milovníci kapely Chinaski, kteří zároveň patří k fandům zpěváka Vojty Dyka, si však budou muset vybrat. Jejich koncerty se totiž konají v Jihlavě ve stejný den - a téměř v totožném čase.

Dyk s kapelou B-Side Band do Jihlavy zavítá v polovině svého koncertního turné. S novými písněmi má být podle Dyka návratem k ryzím hodnotám. „Jde nám o jednoduchost a maximální sdělnost, a to by mělo být vidět i slyšet na pódiu jak ve výpravě, tak v repertoáru,“ říká zpěvák.

Na Dykově koncertu zazní z velké většiny nový repertoár, a to jak autorské skladby, tak největší světové hity v novém aranžmá.

Na podzimní turné, kde představí svou nejnovější desku Sám se sebou, vyráží také zpěvák Michal Hrůza s kapelou. V jihlavském klubu Soul se objeví 17. listopadu. Posluchači se mohou těšit na to, že uslyší aktuální hitovku Pro Emu, skladby Optimista i píseň Polárka, ke které vznikl i videoklip.

Ještě než si ze své sólové dráhy David Koller odskočí za znovuprobuzenou skupinou Lucie, představí se posluchačům na akustickém turné, určeném pro divadelní sály. Jedno ze zastavení bude i v jihlavském sále DKO. V akustickém aranžmá jeho kapely zazní například písně Chci zas v tobě spát, Gypsy Love nebo Amerika. Také jeho koncert je však už vyprodaný.