Diskuze

Jihlava nechala namalovat nový cyklopruh přes kanály, kritiku však odmítá

Šlendrián, nebo jen nepochopený záměr? Jihlava má novou atrakci. Na Tolstého ulici se objevily stovky metrů nového vodorovného dopravního značení. Bílé čáry a piktogramy zde nově vyznačují zúžený koridor pro řidiče a pruh pro cyklisty. Právě ten se stal hitem sociálních sítí. Vede přes kanály a díry.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HO

Dotace musí být vyčerpány za každou cenu. Příště by nebyly... ;-D

0 0
možnosti
ZV

Z50d72e20n57e59k 65V97r20b21a

29. 11. 2022 1:43

Můj osobní názor je, že systém se začíná zahlcovat a kvůli jedné 3,14čovině vymyslí druhé pí a už se to vrší na sebe. Řidič musí sledovat milión a jednu věc a tyhle výmysly typu obrubníky ve vozovce kvůli tramvajím, cyklo pruhy, vymezené pruhy s dodatkovou tabulkou, kterou přečtete celou jen když zastavíte jsou strašně nebezpečný. Domácí to ještě znají, ale cizinec, který tam jede poprvé a luští co znamená která čára na silnici a jak jet, aby neprorazil gumu o zábranu v jízdní dráze už nemá kapacitu na to, hlídat auta kolem sebe, nervózní domácí co se ho snaží předjet, protože jede moc pomalu a pak přejede dítě co vyběhne z prostoru mezi auty a ani to nezaregistruje. A za naprostou zoufalost považuji cyklozoufalství z eu, kdy cyklopruhy jsou povinné kvůli dotacím a tak se budují i tam, kde cyklisté nejezdí a volí jinou lepší cestu. Ale rozkaz zněl jasně... Myslete na to, až zase budou volby do EU.

0 0
možnosti
JP

Vyhýbat se kanálům nebylo v podmínkách udržitelnosti projektu ;-D

0 0
možnosti
HO

Podobná past na cyklisty jsou koleje na mostě přes Jihlavu. Už se tam pár cyklistů kvůli nim rozpláclo, zejména za snížené viditelnosti. Rv

0 0
možnosti
RM

R59a91d36e40k 72M78i52n51á41ř

23. 11. 2022 11:53

Pokud vím, tak v případě cyklopruhu neplatí povinnost dodržovat 1,5m odstup od cyklisty při jeho předjíždění a vo tom to asi bude. Ono asi ani tak nejde o vybudování cyklopruhu pro větší bezpečnost cyklistů, jako o snahu obejít zákon. :-P Tenhle nesmysl se v poslední době objevil v mnoha městech a skoro vždy "někdo" zapomněl např. na to, že i cyklopruh má dané nějaké parametry, jako třeba šířku pruhu.

0 0
možnosti
SD

V článku je chyba Vymazal není cyklonadšenec ale cykloterorista.

3 0
možnosti
Foto

Koukl jsem na fotky.

A řekl bych, že v tomto případě nejde o podporu cyklistů, ale o snahu zprovoznit ulici. On ten metr a půl odstupu od cyklisty pro auto jedoucí více než 30km/h dokáže v některých místech vytvořit opravdu zajímavé zácpy. O řidičích, kteří ten odstup dodržují i při jízdě rychlostí zdatnejšího turisty se nezmiňuji. Také se o to pokud možno snažím, neboť jako cyklista mám jisté tušení, že pomalá jízda na kole bývá o něco klikatější.

A tak přijde cyklopruh. A náhle řidič nemusí cyklistu objíždět obloukem, jede svým pruhem a šmytec. A kolona aut se náhle nemusí pohybovat rychlostí unaveného důchodce, který se na kole vrací z melouchu na stavbě, ale několikanásobnou rychlostí.

Přestaňte řešit kanály, a řeči o firmě, která maluje čáry na silnici. Ten cyklopruh není pro cyklisty. Ten je vytvořen pro řidiče aut a autobusů. Ty čáry zlepší průjezdnost města.

0 0
možnosti
MK

Vymazal, známá to pumpička, ten je těmi cyklostezkami a cyklopruhy posedlej. Chtěl mít cyklokruh, má ho. Pokud to byla jen "normální" ulice tak ty díry a propadlé kanály vlastně nikomu nevadily.

1 0
možnosti
Foto

J51o21s31e26f 54H35o32l66í22k

22. 11. 2022 16:30

Jo, silnice v Jihlavě. Stačí se projet po ulici Romana Havelky a ne jenom tam ;)

0 0
možnosti
RN

Ale vždyť to je úplně normální. Z ÚV EU přišel příkaz vytvořit cyklopruh. Nikdy nikoho nezajímá odkud, kam nebo přes co vede. Nebo jestli v tom místě vůbec dává smysl. Prostě nakreslete cyklopruhy. Půl života jsem strávil na kole, stovky tisíc kilometrů, ale co se teď děje za blázinec ;-D

7 1
možnosti
VB

V21i66l28é57m 44B94a80r52á31k

22. 11. 2022 16:38

Kolik máte tříd, že nevíte jak funguje místní a krajská samospráva, státní správa a Unie?

3 3
možnosti