Diskuze

Otužilec překonal světový rekord v půlmaratonu. Polonahý, bos a na sněhu

Padesátiletý otužilec a učitel duchovních nauk Josef Šálek z jihočeských Vodňan v neděli v Pelhřimově vytvořil nový světový rekord. Oblečený pouze v šortkách a naboso uběhl půlmaraton, tedy trať o délce 21 kilometrů, na sněhu a v pětistupňovém mraze v čase jedna hodina, 36 minut a 21 vteřin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SH

No tak ten nás tady ještě všechny přežije

0 0
možnosti
MK

No jo, Wim Hofovi zjevně nebyla zima, tak nemusel tak spěchat do cíle. Každopádně super výkon!

2 0
možnosti
RM

Skvělé! Osvěžující čin přehlušující jinak přespříliš rozšířené skuhrání.

0 0
možnosti
ZS

Mám půlmaraton lehce pod dvě hodiny v ideálních podmínkách. Tady opravdu klobouček a palec nahoru! R^

1 0
možnosti

Tohle byly ideální podmínky, když jednoho kosa žene dopředu.;-D

0 0
možnosti
MM

Obdivuhodný výkon, ale svým způsobem proti přírodě. Lidské nohy nejsou od přírody vůbec stvořené na pohyb po sněhu a ledu. Stačí se podívat, odkud původně dnešní homo sapiens pochází. Jsou to pláně východní Afriky. Máme vzhledem k rozměrům a hmotnosti velmi velká chodidla, což dovoluje bez problémů udržovat vzpřímený postoj. Ovšem pro pohyb na sněhu a ledu jsou naše hladká chodidla bez jakékoli ochrany proti ztrátě tepla a prokluzu zcela nevhodná. Zkusil si někdo běhat po sněhu bosky? Já jako mladá ano. Vždycky jsem chodila moc ráda bosa a nevadilo mi ani chladnější počasí. Na sněhu to zebe pořádně to ano, ale pokud máte nohy uvyklé chození boso i když nejsou zrovna letní teploty, tak to jde zvládnout. Nicméně to hlavně šíleně klouže, pokud je sníh jen ušlapaný. Teplo z chodidel nataví tenkou vrstvičku sněhu a vzniká efekt, který se využívá při bruslení. Jak říkám. Jde to zvládnout, ale žádný požitek v tom nevidím. A co si budeme povídat, ono takové sluncem krásně prohřáté bahýnko je na bosé nohy přece jen o dost příjemnější než sníh.

0 0
možnosti

Klouže to přeci i v botách, chce to prostě jen udržovat balanc, navíc není větší rozkoše, než běžet na čerstvým sněhu. Jinak na sněhu to nijak extra nezebe, právě proto, že se šlapky hýbou, a nejsou zamčeny v botě.

0 0
možnosti
MM

Skvělej výkon!! R^ Navíc má rozumnej přístup k pohybu i ke stravě. Nevypadá jako bio/keto/vegan fanatik. Do velký míry mu rozumím, ale masa se zatím zbavt nedokážu :)

1 0
možnosti
MP

M80a17r11t41i20n 95P42e68t96r

18. 1. 2021 10:40

Rekord zdolal v nejchladnějším dni v roce ;-D;-D;-D

to už si vážně děláte srandu

0 0
možnosti
TK

Narozdíl od módních "selfí" otužilců není rudej jak rak .

1 0
možnosti
MT

Taky to musim odzkouset... :-)

0 0
možnosti
SH

Super výkon. Ale pokud zaběhl "pouze" 21km neubehl pulmaraton pisalku...

0 2
možnosti
MC

ze ty metry zaokrouhlili vas nenapadlo?

2 0
možnosti