Doporučujeme

| foto: Petr Schober, Bauer Media

Nejlepší letní koláče

Nepečený božský cheesecake vykouzlíte i bez trouby. Na zahradní party o něj bude zaručeně rvačka!

Příloha Chuťovka, kterou si můžete koupit s aktuálním vydáním Ženy a život, je plná báječných receptů na lehounké letní dezerty. Výběr je obrovský, rozhodnutí, který dezert připravíte, je jen na vás!


Nepečený cheesecake s rybízem


Korpus:
100?g karamelových sušenek, 20?g mletých lískových oříšků, 80?g másla
Náplň:
250?g sýra philadelphia, 250?g tučného měkkého tvarohu, 100?g krupicového cukru, 15?g želatiny, 3 žloutky, 1 vanilkového lusku, 150?ml smetany ke šlehání
Omáčka:
200?g červeného rybízu, 50?g krupicového cukru, 1 lžíce škrobu, 200?ml vody, 1 lžíce medu



1 Dortovou formu (průměr 20?cm) vyložte na dně pečicím papírem, strany vymažte a vysypejte moučko­vým cukrem. Sušenky rozmixujte s oříšky. Přidejte nakrájené změk­lé máslo a propracujte na pevnou hmotu. Rozprostřete na dno formy, lžící umačkejte a uhlaďte.
2 Sýr smíchejte s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Zbylý cukr se žloutky a dření z vanilkového lusku vyšlehejte v misce na horké vodní lázni do husté pěny. Odstavte a vmíchejte nabobtnalou vymačkanou želatinu. Pak tuto směs vmíchejte do sýra s tvarohem. ­Nakonec lehce vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Náplň vlijte do formy s korpusem a nechte v chladu ­tuhnout nejméně na 3 hodiny.
3 Očištěný rybíz s cukrem v kastrůlku zalijte polovinou vody. Pozvolna ­
vařte doměkka asi 10 až 15 minut, propasírujte a dejte znovu vařit. Ve zbylé vodě rozmíchejte škrob, ­vlijte do vroucí omáčky a 2 minuty ­povařte. Pak míchejte med, nechte vychladnout a servírujte ke koláči.


  • Vybrali jsme pro Vás