Řeřichový krém se smetanou
Suroviny: 1 cibule, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 750 ml zeleninového vývaru, 250 g zakysané smetany, 1 vanička řeřichy, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička mleté sladké papriky, 4 plátky toastového chleba
Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na polovině másla v hrnci. Zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku.
2. Do hrnce po částech a za stálého míchání přilijeme studený vývar. Základ na polévku přivedeme k varu a asi 20 minut ho povaříme.
3. Do hrnce přidáme smetanu a lístečky řeřichy. Polévku dochutíme solí a pepřem a prohřejeme ji.
4. Zbylé máslo rozpustíme a promícháme s paprikou. Plátky chleba potřeme paprikovým máslem a na pánvi je z obou stran opečeme. Pak je nakrájíme na kostičky. Krutónky podáváme k polévce.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1421 kJ/339 kcal
Počet porcí/kusů 4