Grilované papriky s rýžovou nádivkou
Suroviny: 150 g dlouhozrnné rýže, 2 lžíce olivového oleje, asi 380 ml zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 50 g piniových oříšků (nebo sekaných loupaných mandlí), 1 malý svazek jarní cibulky, 150 g nivy nebo gorgonzoly, 150 g mozzarelly, 150 cherry rajčátek, sůl, mletý černý pepř, 6 paprik (žlutých a červených), olej na potření paprik
?Postup:
1. Rýži propláchneme a necháme okapat. Pak ji orestujeme na rozehřátém oleji v kastrolu. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Pod pokličkou ji na velmi mírném ohni podusíme doměkka.
2. Rýži necháme trochu zchladnout. Pak do ní vmícháme prolisovaný česnek, opražené oříšky, nastrouhaný sýr, nasekané cibulky a nadrobno nakrájená rajčátka. Nádivku dochutíme solí a pepřem.
3. Papriky omyjeme a podélně nařízneme. Vyjmeme z nich jádřince a naplníme je nádivkou. Převážeme je provázkem, pokapeme olejem a po jedné zabalíme do alobalu. Na grilu je za občasného otáčení pečeme asi 20 minut.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1567 kJ/374 kcal
Počet porcí/kusů 6