Grilovaná kuřecí játra
Suroviny: 400 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny (plátky), ?100 g cherry rajčátek, 1 pórek, mletý černý pepř, sůl
?Postup:
1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Plátky slaniny rozkrájíme na čtverečky.
2. Rajčátka opláchneme a překrojíme. Pórek očistíme, podélně přepůlíme a nakrájíme na špalíky, jednotlivé listy pak od sebe oddělíme, dobře propláchneme a necháme okapat.
3. Játra s nakrájenou zeleninou a slaninou smícháme, opepříme, rozdělíme na 4 díly a každý zabalíme do kusu alobalu.
4. Balíčky s játrovou směsí položíme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím), přiklopíme ho a směs pečeme asi 10 minut. Pak balíčky vložíme do porcelánových misek, alobal roztrhneme a směs posolíme. Podáváme s bílým pečivem.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1090 kJ/260 kcal
Počet porcí/kusů 4