Konečně si můžete užívat teplé večery ve společnosti přátel a grilování.

Hovězí steaky s bramborami a fetou

Suroviny
: 700 g menších brambor, ?2 lžíce olivového oleje, mořská sůl, mletý černý pepř, 1000 g hovězího pupku (flank steak)

Kořenící směs: 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku, 1/2 lžičky celého černého pepře, 2 lžíce nasekané petrželky, 80 g fety



?Postup:

1. Brambory omyjeme a překrájíme. Vložíme je do grilovací misky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Misku vložíme na gril mimo přímý žár a brambory grilujeme doměkka.


2. Maso osušíme papírovou utěrkou, podle potřeby očistíme a nakrájíme na porce. Všechno koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na prášek. Vzniklou kořenicí směs vetřeme do masa, které necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.


3. Maso položíme na rozehřátý gril a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Pak ho stáhneme z grilu a necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě nebo přikryté alobalem.


4. Měkké brambory posypeme nasekanou petrželkou a rozdrobenou fetou a zapečeme. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s grilovanými bramborami.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 2042 kJ/488 kcal

Počet porcí/kusů 4


  5:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:33