Krémová rybí polévka se zeleninou a krevetami
Suroviny: několik blizen šafránu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 2 lžíce hladké mouky, 600 ml plnotučného mléka, sůl, mletý černý pepř, 200 g filetů z tresky, 200 g mražených krevet, 150 g mražené kukuřice, 150 g mraženého hrášku, ?hrst sekané petrželky
Postup:
1. Šafrán zalijeme trochou horké vody a necháme ho chvilku stát. Mikrovlnnou troubu nastavíme na 600 W.
2. Do velké mísy vlijeme olej a vsypeme nadrobno nasekanou cibuli. Nádobu přiklopíme a směs necháme vařit 5 minut. Během vaření cibuli jednou promícháme.
3. Přisypeme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Znovu přikryjeme a vaříme 2 minuty (po minutě jednou promícháme). Do směsi vmícháme mouku a po částech přilijeme mléko. Osolíme a opepříme. Vaříme asi 6 minut do zhoustnutí. Asi dvakrát promícháme.
4. Do základu na polévku přidáme šafrán (i s vodou, ve které se máčel) a na kousky nakrájenou očištěnou rybu. Pokračujeme ve vaření. Po šesti minutách přisypeme krevety, kukuřici a hrášek. Polévku dováříme dalších asi 6 minut. Dochutíme ji, přidáme do ní petrželku a odstavíme ji.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1700 kJ/406 kcal
Počet porcí/kusů 4