Telecí závitky na špízu
Suroviny: 500 g čerstvých zelených fazolek, sůl, 2 lžíce másla, mletý černý pepř, 8 menších telecích řízečků (asi 400 g), 200 g plátků anglické slaniny, 1 červená cibule, olej na opečení
Postup:
1. Fazolky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. Pak je orestujeme v pánvi na másle. Dochutíme solí a pepřem.
2. Řízky podélně rozkrojíme. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek slaniny, několik fazolek a část oloupané a pokrájené cibule. Stočíme do závitku a omotáme dalším plátkem slaniny.
3. Připravené závitky napícháme po čtyřech na kovové jehly. Pak je opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Hotové špízy podáváme se zbylými restovanými fazolkami.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1780 kJ/425 kcal
Počet porcí/kusů 4