VYHNĚTE SE ALKOHOLU, omezte kávu na jeden šálek denně, vynechte cukr i umělá sladidla. Sedmidenní cyklus opakujte i ve druhém týdnu...
DEN 1.
Snídaně: Rozmixujte banán s 3 hrnku mandlového mléka a 1 hrnku studené kávy. Přidejte čajovou lžičku mandlového másla, raw kakaového prášku a špetku soli.
Svačina: Míchaný salát z bobulí se dvěma lžičkami strouhaného kokosu.
Oběd: Ledový salát s avokádem a dvěma vejci.
Večeře: 100?g filetu z bílé ryby obložte rajčaty, kapary a olivami a zapečte v troubě 20 minut na 200 °C.
DEN 2.
Snídaně: Utřete dvě vejce s nasekaným listovým špenátem, bazalkou a mořskou solí. Vymažte mufinové formičky trochou kokosového oleje a zapečte na 180 °C 20 minut.
Svačina: 1 hrnku jahod a malin rozmačkejte s mátovými lístky a trochou vody.
Oběd: Niçoise salát. Smíchejte 100?g tuňáka, 5 černých oliv, vejce natvrdo, v páře vařené zelené fazolky, cherry rajčátka a panenský olivový olej.
Večeře: Krůtí a cuketový burger s okurkami. Z 250?g mletého krůtího masa a nastrouhané cukety, cibulky, lžičky máty a 1 stroužku česneku, 1 lžičky kurkumy a soli a ? lžičky pepře vytvarujte placku, opečte z každé strany na olivovém oleji. (Půlku si nechte na 3. den.)
DEN 3.
Snídaně: 2 lžíce chia semínek a kokosové vločky přidejte do hrnečku mandlového mléka.
Svačina: 1 avokáda posypaného opraženými konopnými semínky s mořskou solí.
Oběd: Krůtí burger s plátky rajčat na zeleném salátu.
Večeře: Losos a zelí. Opečte v troubě na 220 °C na olivovém oleji 1 hlávky nakrouhaného zelí po dobu 20 minut. Přidejte na lososa lžičku dijonské horčice, šťávu z 1 limetky, posolte a opepřete, a ještě 5 až 8 minut vše společně zapečte.
DEN 4.
Snídaně: Uvařte hrnek ovesných vloček, přidejte lžičku raw kakaového prášku, 4 mandle, 4 vlašské ořechy a špetku soli.
Svačina: Jablko s deseti mandlemi.
Oběd: Kuřecí salát. 100?g na oleji opečených kuřecích prsou smíchejte s 1 na plátky nakrájeného jablka, trochou červené cibule a polévkovou lžící avokáda nakrájeného na kostičky.
Večeře: Omeleta ze dvou biovajec na orestovaném chřestu.
DEN 5.
Snídaně: Rozmixujte 1 avokáda s hrstkou špenátových listů, trochou bazalky a lžící zázvorové šťávy, lžící chia semínek, přidejte hrnek kokosového mléka a půl hrnku nakrájeného ananasu.
Svačina: Čtvereček kvalitní hořké čokolády.
Oběd: Nasekejte 2 šálky kapustových listů a 1 šálek růžičkových kapustiček. Zapečte v troubě 20 minut na olivovém oleji na 180 stupňů. Pak přidejte 2 lžíce dýňových semínek, lžíci sušených třešní a dresink (2 lžíce panenského olivového oleje, lžička dijonské hořčice, prolisovaný stroužek česneku a nasekaná šalotka).
Večeře: Cuketové nudle s krevetami a pestem. Na pesto rozmixujte stroužek česneku s hrstí nasekané bazalky a 2 lžícemi piniových oříšků. Cuketu nakrájejte na nudličky a vařte 2 minuty. Přidejte pesto a narychlo na olivovém oleji restované krevety.
DEN 6.
Snídaně: Utřete dvě vejce se lžící strouhaného kokosu, přidejte rozmačkaný banán, lžíci chia semínek a skořici. Upečte palačinky na kokosovém oleji.
Svačina: Dvě lžíce hummusu na 4 stoncích řapíkatého celeru.
Oběd: 100?g uzeného lososa a 1 avokáda v zeleném salátu plus pár kousků zeleniny podle vlastního výběru.
Večeře: Orestované kuře s květákem. 1 květáku zapečte v troubě 25 minut na 220 °C, na olivovém oleji se 100?g kuřecích prsou, 1 lžičky chilli, 1 lžičky kurkumy.
DEN 7.
Snídaně: Rozmačkejte 1 avokáda, přidejte lžičku konopných semínek, sůl, trochu limetkové šťávy a dejte na plátek celozrnného pečiva.
Svačina: Pickles (krátce kvašená zelenina) zabalené ve 2 plátcích krůtí šunky.
Oběd: Smíchejte fermentovanou červenou řepu, zelí a mrkev s dýní hokkaidó orestovanou na olivovém oleji s kurkumou.
Večeře: Rostbíf s chimichurri omáčkou. Připravte 100 g rostbífu, na omáčku rozmixujte lžíci čerstvého koriandru a červené cibulky, trochu olivového oleje, trochu jablečného octa, 1 stroužku česneku, 2 lžíce vody, sůl, pepř a chilli.