Krůtí ragú s domácími těstovinami
Suroviny: 300 g hladké mouky, 3 vejce, 2 1/2 lžíce oleje, sůl, hladká mouka na posypání ?Ragú: 600 g krůtích prsou, 200 g žampionů, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, cayenský pepř ?drůbeží vývar na podlití, 150 ml smetany (30 %), 60 g mraženého hrášku, 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
1. Do mísy prosijeme mouku. Přidáme vejce, 1 1/2 lžíce oleje, sůl a dle potřeby vodu. Vypracujeme tužší těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme asi hodinu odpočinout.
2. Odleželé těsto rozkrojíme na 4 díly a z každého z nich na pomoučněném vále vyválíme tenký obdélníkový plát, který pak ostrým nožem nakrájíme na nudle široké asi 1 cm. Posypeme je lehce moukou, aby se neslepily. Připravené těstoviny uvaříme v osolené vodě. Scedíme je, necháme okapat a pak promícháme se zbylým olejem.
3. Krůtí prsa, žampiony i cibuli očistíme. Maso se žampiony nakrájíme na kousky a cibuli najemno. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a opečeme ho. Pak přimícháme žampiony a také je lehce orestujeme.
4. Směs ochutíme solí, pepřem, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Ragú zjemníme smetanou, přidáme propláchnutý hrášek a prohřejeme ho. Nakonec vmícháme petrželku. Podáváme s uvařenými těstovinami.
Doba přípravy 90 (bez doby odležení) minut.
1 porce obsahuje 2982 kJ/712 kcal
Počet porcí/kusů 4