Smaženice v palačince
Rozpis na 4 porce: 2 vejce, 500 ml mléka, špetka soli, 1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla, 200 g hladké mouky, olej na pečení
Na náplň: 800 g lesních hub, 1 menší cibule, 3 lžíce másla, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 2 vejce
Postup:
1. Vejce rozšleháme s mlékem. Přidáme sůl, olej nebo rozpuštěné máslo a po částech mouku. Vypracujeme hladké těstíčko a necháme ho asi 30 minut odpočinout. Pak na pánvi potřené olejem upečeme tenké palačinky.
2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
3. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby, kmín, osolíme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Když houby změknou a odpaří se voda, přidáme osolená rozšlehaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit.
4. Na palačinky rozetřeme houbovou smaženici, stočíme je a podáváme. Zdobíme bylinkami.
Doba přípravy asi 50 minut.
1 porce asi 2079 kJ/497 kcal.