Při hubnutí se doporuřuje druh ředkvičky pod názvem diakon, což je podlouhlá bílá ředkev.
„Hubnoucí“ polévka
Připravte si 2-3 středně velké bílé ředkve, můžete přidat i pár červených. Poté budete potřebovat celer, mrkev, petržel a případně pórek.
Listy z ředkviček nevyhazujte, ale omyjte a nakrájejte na malé kousky. Obsahují spoustu zdraví prospěšných látek.
Na trošce kvalitního oleje orestujte malou cibulku (pokud ji nemáte rádi, nemusí tam být), přidejte nakrájenou zeleninu, pak zalijte vodou a vařte do měkka. Dochuťte troškou soli, pepřem a případně bylinkami. Pozor, se solí to nepřehánějte, hubnutí by vám šlo pomaleji a není to zdravé.
Tato polévka se „užívá“ podobně jako ta tukožroutská. Po dobu 3 dnů je to vaše základní jídlo. Krom polévky můžete čerstvou zeleninu, nízkotučný jogurt nebo kousek sýra. Vyvarujte se mouky sacharidů.
Důležitý je pitný režim, na něj nikdy nezapomínejte.
Krátká dieta
Tato polévka je krátkodobá záležitost (maximálně 3 dny). Určitě není vhodná na dlouhodobé hubnutí. Jde spíše o pročištění organismu a „likvidaci“ pár kil například do šatů. Po skončení polévkové kúry se snažte ovládnout a nevyluxujte celou lednici, efekt by byl nulový. Začněte přidávat potraviny pomalu, například libové maso a ryby.