Candát na česneku a slanině s křupavou zeleninou
Suroviny: 3 stroužky česneku, 4 plátky anglické slaniny, 600 g candáta, sůl, mletý černý pepř, 1/2 lžičky kmínu, olivový olej, 3 snítky tymiánu, 1 červená cibule, 1 cuketa, 3 řapíky celeru, 1/2 pórku, 250 g rajčátek, 4 snítky petrželky, 1 lžíce sladkokyselé omáčky ?Bylinkové máslo: 1/4 svazku petrželové nati, 200 g másla, sůl
?Postup:
1. Na bylinkové máslo opláchneme petrželku a tymián, otrháme lístečky a nasekáme je nadrobno. Dáme je do misky společně se změklým máslem, osolíme a důkladně promícháme.
2. Česnek oloupeme a společně se slaninou nakrájíme na proužky. Filety z candáta omyjeme, osušíme a překrojíme na polovinu. Osolíme je, opepříme, posypeme kmínem a zakapeme olejem. Rybu položíme na rozehřátý olej nejprve kůží dolů a opečeme. Pak filety otočíme, přidáme slaninu s česnekem a krátce opečeme.
3. Vše přendáme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme při 190 °C asi 8 minut. Mezitím oloupeme cibuli a společně s cuketou ji nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na plátky, rajčatka přepůlíme a petrželku nasekáme nahrubo.
4. V pánvi na rozehřátém oleji zeleninu orestujeme, přidáme petrželku a dochutíme sladkokyselou omáčkou, solí a pepřem. Candáta potřeme bylinkovým máslem, přidáme zeleninu a podáváme.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2622 kJ/626 kcal
Počet porcí/kusů 4