Doporučujeme

Zeleninové špízy

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Zeleninové špízy

Ingredience

2 cukrové kukuřice

hrst cherry rajčátek

1 cibule

1 lilku

1/2 zelené papriky

rostlinný olej

sůl

mletý černý pepř

4 snítky tymiánu


1. Kukuřici očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka omyjeme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Lilek a papriku omyjeme a nakrájíme na menší kusy.


2. V menší misce smícháme olej se solí, pepřem a omytými lístky tymiánu. Zeleninu napícháme střídavě na dřevěné jehly na špízy (jehly před grilováním namočíme do vody, aby se nad ohněm napálily) a potřeme ochuceným olejem.


3. Grilujeme na 180 - 230 °C asi 10 - 15 minut dozlatova. Špízy obracíme pomocí kleští a potíráme olejem. Podáváme např. s grilovaným hermelínem.


  • Vybrali jsme pro Vás