Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

RECEPT DNE: Zapečené kedlubny s jehněčím masem

Nevíte, co uvařit k nedělnímu obědu? Vyzkoušejte náš recept na zapečené kedlubny s jehněčím masem.

Zapečené kedlubny s jehněčím masem | foto: Kulinární studio MAFRA

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
400 g mletého jehněčího masa
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce mleté papriky
30 g rajčatového protlaku
1 lžíce nasekané petrželky a tymiánu
4 kedlubny
2 lžíce másla
100 g strouhanky
200 ml smetany
50 g tvrdého sýra
50 g fety

1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno a orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a tymián a odstavíme z ohně.

2. Kedlubny očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky kedluben. Posypeme je strouhankou a poklademe masovou směsí. Na maso položíme zbylé plátky kedluben.

3. Smetanu a strouhaný sýr promícháme a nalijeme na kedlubny. Vše posypeme fetou nakrájenou na kousky. Vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.

Autor:
  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 21. týden roku 2024

Květen se nám přehoupl do své druhé poloviny, co nás čeká dalších májových dnech? Býci, vy všechny překvapíte svou...

Klidní jako stoikové. Dodržujte pět pravidel a budete žít šťastně

Dnešní svět je neúprosný a naše mysl ještě neúprosnější. Ze všech stran na nás útočí tisíce informací a hlava je chce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V čem do práce? Jděte na to chytře a oblečte se normálně formálně

Pokud jste už delší dobu neudělali očistu pracovního šatníku, teď je čas ho provětrat, nové trendy jsou tu! A budou se...

Ochutnejte černobílý svět. V těchto outfitech vás rozhodně nepřehlédnou

Hledáte-li pro sebe v módních trendech styl, který je nadčasový, nesmrtelný, elegantní a nikdy nezklame, pak je to...

Nová sezona, nový svrchník. Pořídíte si trenčkot, nebo spíše vestičku?

Konečně jsme se dočkali jara a s ním i času na stylový jarní svrchník. Plánujete svou garderobu doplnit o nový kousek?...

Někdo to rád horké, jiný s ledem. Tipy na drinky pro poslední noc roku

Ať už budete trávit konec roku v rodinném kruhu, s nejlepší kamarádkou nebo se svou láskou, určitě si budete chtít...

Avokádo, jahody, banán i chilli. Vášnivý jídelníček ocení nejen zamilovaní

Konzumace pokrmů je přirozenou a potřebnou součástí života ve všech jeho aspektech. Nejde jen o to nemít hlad. Správné...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

RECEPT DNE: Mandlové úlky

Zkuste trochu jinou variantu oblíbené vánoční dobroty. Světlé úly s mandlemi a marcipánem budou určitě chutnat všem!

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Zásnubní šaty elegantní princezny. Spustily Kate efekt, návrhářku zničily

Seriál Když si jeho šaty oblékne některá z členek královské rodiny, obvykle to každý návrhář oslavuje jako životní úspěch....