Listy kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, popence, medvědího česneku – to vše chutná ve velikonoční nádivce naprosto báječně, takže rychle ven a vyhlížejte, co už pomalu roste.

Ingredience:

8 rohlíků (nejlépe pár dní uleželých)?

0,5 l mléka?

5 vajec syrových a 4 vejce uvařené natvrdo?

150 g slaniny nebo jiné oblíbené uzeniny

?jarní cibulka (asi 3 ks i se zelenými výhonky)

?80 g másla?

250 g čerstvého špenátu

?70 g jarních bylinek (listy kopřivy, listy pampelišky, sedmikrásky, popenec, medvědí česnek apod..)?

petrželová nať?

sůl, pepř, muškátový oříšek?

dle chuti můžete přidat i nakrájenou červenou papriku



Nezapomeňte na zákusek. Dort Pavlova okouzlí každou návštěvu.


Postup:

1) Rohlíky nakrájejte, zalijte vlažným mlékem a nechejte chvíli odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu, cibulku, papriku a petrželovou nať.

2) Ve velkém hrnci si poduste bylinky a špenát (do hrnce dejte kousek másla, přidejte omytý špenát s bylinkami, zamíchejte a pár minut poduste). Po vychladnutí směs špenátu a bylinek nasekejte sekáčkem.

3) Všechny přísady postupně přidávejte k rohlíkům (kromě syrových vajec, ty si vyšlehejte zvlášť do žloutkové pěny a do sněhu z bílků, a až nakonec opatrně vmíchejte do směsi).

4) Směs osolte, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku…vše pak rovnoměrně rozprostřete do připravených (máslem vymazaných) zapékacích keramických pekáčů (např. od KitchenAid).

5) Pečte v troubě předehřáté asi na 180°C přibližně hodinu.


Podávejte studené či teplé.



Upečte si také Boží milosti.


Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila bloggerka Tinajedoma.