Doporučujeme

Teplý špenátový salát s kozím sýrem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Teplý špenátový salát s kozím sýrem

Ingredience

150 g listového čerstvého špenátu

1 šalotka

6 plátků tyrolské šunky (schinkespeck)

5 sušených fíků

3 lžíce olivového olej - extra panenský

2 lžíce bílého vinného octa

80 g kozího sýra


1. Na pánev dáme lžíci olivového oleje, přidáme špek nakrájený na proužky a jemně usekanou šalotku. Zlehka orestujeme.


2. Přidáme fíky nakrájené na čtvrtky, které jsme předem namočili na 10 minut do horké vody nebo do jablečného džusu. Na pánev můžeme přilít i trochu tekutiny, v níž byly fíky naložené. Přidáme ocet a minutu na ohni mícháme.


3. Čerstvý špenát propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, případně natrháme na menší kousky. Ty lehce promícháme v fíkovou zálivkou, posypeme kousky kozího sýra a ihned podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás