Doporučujeme

Slovenská kapustnica

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Slovenská kapustnica

Ingredience

1 velká cibule

200 g uzené krkovičky

200 g klobásy

50 g sušených hub

olej nebo sádlo

2 lžíce sladké papriky

750 ml zeleninového vývaru

500 g kysaného zelí

200 g brambor

sůl

mletý černý pepř

200 ml smetany


1. Cibuli nakrájíme najemno, uzené maso na kostky, klobásu na kolečka. Sušené houby namočíme. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a klobásu. Krátce vše osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme vodou a dusíme dopoloměkka.


2. Za stálého míchání zalijeme vývarem. Pak přidáme překrájené kysané zelí, vymačkané houby a polovinu brambor nakrájených na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.


3. Před koncem vaření zahustíme polévku zbylými nastrouhanými bramborami a nakonec ji zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás