Ingredience

400 g širokých nudlí

sůl

400 g lososa (filet)

olej

1 cibule

100 g čerstvých hub (hlíva, žampiony)

1 rajče

100 ml bílého vína

200 ml smetany

1 lžíce strouhaného parmazánu

1 svazek kopru

1 citron

sůl

mletý černý pepř


1. Nudle vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu al dente. Lososa položíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olejem. Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.


2. Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zpěnit v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájené houby, na kousky nakrájené rajče, orestujeme, zalijeme vínem a krátce povaříme.


3. Směs zalijeme smetanou, přidáme uvařené okapané těstoviny, zlehka promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a nasekaný kopr a znovu krátce prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.


4. Pečeného lososa pokapeme citronem a vidličkou ho roztrháme na menší kousky. Těstoviny rozdělíme na talíře a posypeme kousky lososa.


  12:14,  aktualizováno  25. března 2019 19:01