Doporučujeme

Rybízová buchta s tvarohem a mandlovou drobenkou

Rybízová buchta s tvarohem a mandlovou drobenkou | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Rybízová buchta s tvarohem a mandlovou drobenkou

  • 0
Upečte si ke kávě vynikající rybízovou buchtu s tvarohem a mandlovou drobenkou.

Ingredience

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
80 g moučkového cukru
½ kostky čerstvého droždí
300 ml mléka
1 žloutek
100 ml rostlinného oleje

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 sáček vanilkového cukru
4 lžíce třtinového cukru
400 g barevného rybízu

Drobenka:
80 g polohrubé mouky
80 g mandlových lupínků
140 g krupicového cukru
120 g změklého másla

1. V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, solí a cukrem. Do středu sypké směsi rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme žloutek a olej a vypracujeme hladké těsto.

2. Rozválíme ho na silnější plát podle velikosti formy, kterou jím vyložíme. Tvaroh prošleháme s pudinkovým práškem a oběma druhy cukry. Náplň rozetřeme na těsto ve formě a poklademe ho očištěným rybízem.

3. Suroviny na drobenku propracujeme a posypeme jí povrch koláče. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 55 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás