Ingredience

2 velcí pstruzi

bylinková sůl

1 velká červená cibule

čerstvě drcený černý pepř

3 citrony

2 lžíce olivového oleje

4 snítky tymiánu

sádlo nebo špek na potření mřížky

15 g másla


1. Pstruhy omyjeme a osušíme. Potřeme je bylinkovou solí uvnitř i z venku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pstruhy uvnitř naplníme kolečky cibule. Pak je svážeme provázkem nebo spíchneme špejlí. Pokapeme je šťávou z jednoho citronu a potřeme olivovým olejem. Nakonec je posypeme lístky tymiánu a opepříme.


2. Rozpálenou mřížku grilu potřeme špekem. Položíme na ni naplněné pstruhy. Nad žhavými uhlíky je opékáme 10 minut. Pak je obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Na grilu zároveň opečeme rozkrojené zbylé dva citrony.


3. Ryby sundáme z grilu, rozdělíme na poloviny a položíme na ně plátky másla. Podáváme je s opečenými citrony a se smetanovým dipem.


  10:25,  aktualizováno  25. března 2019 19:03