Doporučujeme

Lízátka s čokoládou a karamelem

Lízátka s čokoládou a karamelem | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Lízátka s čokoládou a karamelem

  • 0
Dnes je Mezinárodní den dětí. Udělejte svým potomkům lízátka s čokoládou a karamelem.

Ingredience

2 jablka

2 lžíce malinového nebo rybízového džemu

100 g tmavé čokolády

1 lžíce másla

Karamel:

150 g krupicového cukru

70 g másla

100 ml smetany ke šlehání

hrst nasekaných vlašských ořechů

1. Jablka nakrájíme na plátky. Polovinu z nich rozložíme na pečicí papír, potřeme džemem, položíme na ně dřívka a přiklopíme dalším plátkem jablka.

2. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Přidáme lžíci másla, promícháme a hotovou polevou přelijeme připravená jablka.

3. V kastrůlku necháme rozpustit cukr na světlý karamel. Pak vmícháme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme teplou smetanu a za stálého míchání připravíme hladký karamel, kterým nakonec zalijeme lízátka. Nakonec posypeme nasekanými ořechy a necháme zatuhnout.


  • Vybrali jsme pro Vás