Doporučujeme

RECEPT DNE:  Thajská rybí polévka

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Thajská rybí polévka

Ingredience

50?g rýžových nudlí

1 šalotka

1?cm zázvoru

1 stonek citronové trávy

1 stroužek česneku

1 lžíce oleje

1 lžička semínek koriandru

1 lžíce rybí omáčky

200?ml kokosového mléka

100?g filetu lososa bez kůže

1 hrst baby špenátu

100?g očištěných předvařených krevet

100?g lusků cukrového hrášku

1 červená chilli paprička

1 limeta

výhonky koriandru nebo koriandr na ozdobu


1. Rýžové nudle dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Oloupanou šalotku a zázvor nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu trochu rozklepeme. Česnek usekáme nahrubo.


2. V kastrolu zahřejeme olej. Vsypeme šalotku a zázvor a restujeme, až šalotka změkne. Pak přidáme podrcený stonek citronové trávy, česnek a semínka koriandru a ještě krátce orestujeme. Přidáme rybí omáčku a kokosové mléko a přivedeme k varu. Vložíme lososa nakrájeného na kostky a vaříme asi 5 minut.


3. Pak do polévky přidáme špenátové listy, krevety, cukrový hrášek a pokrájenou chilli papričku. Vaříme 2 minuty. Polévku dochutíme limetovou šťávou.


4. Nudle scedíme a rozdělíme do misek. Zalijeme je hotovou polévkou a ozdobíme výhonky.


  • Vybrali jsme pro Vás