Ingredience

500 g dýně hokaido

1 červená cibule

200 g cherry rajčátek

olivový olej na opečení

sůl a čerstvě mletý černý pepř

2 lžíce krupicového cukru

400 ml světlého piva

150 g zelených fazolek

80 g másla

800 g hovězí roštěné


1. Dýní očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme.


2. Ve větší pánvi na oleji krátce orestujeme nakrájenou dýni s cibulí. Osolíme, opepříme a osladíme cukrem. Zalijeme pivem a dusíme 10 minut. Pak přidáme očištěné fazolky a rajčátka. Dusíme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme máslo.


3. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky. Osolíme je a opepříme a zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na oleji. Maso přendáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Hotové maso podáváme se zeleninou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58