Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

RECEPT DNE: Ryba se zelenou omáčkou

  11:00aktualizováno  31. března 14:23
Zdravé jídlo může skvěle chutnat i vypadat ;-)

| foto: Kulinární studio MAFRA PrintBauer Media

Ingredience

600 g filetu z ryby s kůží (např. candáta)
sůl
mletý černý pepř
1 citron
2 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
50 g rajčátek
20 g kaparů
1 lžíce hrubozrnné hořčice
100 ml bílého vína
2-3 snítky bazalky
3 snítky petrželky
pažitka

1. Rybí filet očistíme, nakrájíme na porce a kůži několikrát prořízneme. Pak porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu ze všech stran opečeme. Dáme ji stranou na teplé místo. Do pánve po rybě nalijeme olivový olej, přidáme najemno nasekaný česnek, půlky rajčátek a kapary.

3. Krátce orestujeme a přidáme hrubozrnnou hořčici a bílé víno. Bazalku, petrželku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vše přidáme do pánve a krátce povaříme.

4. Do hotové bylinkové omáčky vrátíme opečenou rybu a necháme ji chvíli prohřát. Podáváme s pečenými bramborami nebo salátem z rukoly.

Autor:
  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 21. týden roku 2024

Květen se nám přehoupl do své druhé poloviny, co nás čeká dalších májových dnech? Býci, vy všechny překvapíte svou...

Klidní jako stoikové. Dodržujte pět pravidel a budete žít šťastně

Dnešní svět je neúprosný a naše mysl ještě neúprosnější. Ze všech stran na nás útočí tisíce informací a hlava je chce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V čem do práce? Jděte na to chytře a oblečte se normálně formálně

Pokud jste už delší dobu neudělali očistu pracovního šatníku, teď je čas ho provětrat, nové trendy jsou tu! A budou se...

Nová sezona, nový svrchník. Pořídíte si trenčkot, nebo spíše vestičku?

Konečně jsme se dočkali jara a s ním i času na stylový jarní svrchník. Plánujete svou garderobu doplnit o nový kousek?...

Ochutnejte černobílý svět. V těchto outfitech vás rozhodně nepřehlédnou

Hledáte-li pro sebe v módních trendech styl, který je nadčasový, nesmrtelný, elegantní a nikdy nezklame, pak je to...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Zásnubní šaty elegantní princezny. Spustily Kate efekt, návrhářku zničily

Seriál Když si jeho šaty oblékne některá z členek královské rodiny, obvykle to každý návrhář oslavuje jako životní úspěch....