Doporučujeme

RECEPT DNE: Pohankové rizoto s houbami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Pohankové rizoto s houbami

Ingredience

400 g pohanky

2 červené cibule

2 mrkve

100 g žampionů

100 g hříbků

3 jarní cibulky

olivový olej

sůl a mletý černý pepř

100 g másla

6 snítek tymiánu


1. Pohanku uvaříme asi 15 minut ve vroucí osolené vodě. Pak ji scedíme a necháme okapat. Cibuli a mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme měsíčky a mrkev na kostičky. Větší žampiony nakrájíme na čtvrtiny a menší jen rozpůlíme, hřibovité houby nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka.


2. Na 3 lžících olivového oleje orestujeme nejdříve mrkev, po 3 minutách přidáme cibuli a houby. Společně opékáme za častého míchání asi 10 minut, pak přisypeme pohanku. Ochutíme solí, pepřem a vmícháme máslo. Nakonec přisypeme tymián otrhaný od stonků a nakrájenou jarní cibulkou. Vše promícháme a podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás