Doporučujeme

RECEPT DNE: Plněná vepřová panenka s jablky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Plněná vepřová panenka s jablky

Dokonalé podzimní jídlo, které musíte ochutnat.

Ingredience

4 menší vepřové panenky
10 červených cibulí
3 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
sůl
100 g sušených rajčat
1 lžíce šalvěje
2 lžíce strouhanky
mletý černý pepř
rostlinný olej na opečení
12 plátků anglické slaniny
8 malých jablek
100 ml masového vývaru

1. Vepřové panenky očistíme a pomocí nože vyhloubíme do každé z nich otvor. Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Máslo rozpustíme na pánvi a cibuli na něm pomalu restujeme doměkka.


2. Pak ji zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Lehce ji osolíme a necháme vychladnout. Přimícháme k ní sušená rajčata nakrájená na kousky a nasekanou šalvěj. Směs zahustíme strouhankou a panenky jí naplníme.


3. Plněné panenky osolíme, opepříme a opečeme je ze všech stran v pánvi na oleji. Vyjmeme je a každou obalíme třemi plátky slaniny a upevníme nití. Přendáme je do pekáčku, přidáme omytá jablka a podlijeme vývarem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Plněné panenky podáváme s jablky.


  • Vybrali jsme pro Vás