Doporučujeme

RECEPT DNE: Pikantní dýňový salát

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Pikantní dýňový salát

Poslední dobou je dýně stále oblíbenější i v českých kuchyních. Nemusíte z ní vařit pouze polévku, můžete vyzkoušet i skvělý salát.

Ingredience

1 malá dýně Hokkaidó
2 červené řepy
1 snítku rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl
pepř
100 g červené čočky
200 g balkánského sýra

1. Dýni nakrájíme na kostičky a oloupanou červenou řepu na kolečka. Vše vložíme do mísy, přidáme lístky rozmarýnu, olej, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zeleninu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 až 35 minut.


2. Mezitím podle návodu uvaříme čočku doměkka. Hotovou pečenou zeleninu rozložíme na talíře, přidáme čočku a nakonec nadrobený sýr.


  • Vybrali jsme pro Vás