Ingredience800 g vyzrálých rajčat |
2. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme najemno pokrájenou oloupanou cibuli dosklovata. Přidáme na tenké plátky nakrájený očištěný česnek a necháme ho rozvonět. Nakonec přidáme pokrájená rajčata. Ochutíme je solí, pepřem a cukrem, přiklopíme poklicí a dusíme asi 15 minut doměkka. Během dušení podléváme dle potřeby vodou.
3. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus dle návodu na obalu.
4. Před koncem dušení přimícháme k rajčatům 3 nadrobno pokrájených otrhaných lístků bazalky. Uvařené těstoviny scedíme a společně s mozzarellou přidáme do pánve k rajčatové směsi. Promícháme, společně krátce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec dozdobíme zbylými lístky bazalky.