Doporučujeme

RECEPT DNE: Křupavý chléb s kořeněnou cizrnou

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Křupavý chléb s kořeněnou cizrnou

Udělejte si o víkendu čas a připravte si skvělou snídani do postele.

Ingredience

300 g cizrny ve slaném nálevu
2 lžičky uzené papriky
1 lžička římského mletého kmínu
špetku mletého chilli
2 lžíce olivového oleje
4 plátky celozrnného chleba
2 avokáda
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
čerstvě mletý černý pepř
špetku soli
klíčky ředkvičky a pórku na dozdobení

1. Cizrnu scedíme a necháme dobře okapat, aby byla suchá. Poté ji v míse smícháme s uzenou paprikou, kmínem, chilli a olivovým olejem.

2. Obalenou cizrnu pečeme asi 5 minut na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 200°C. K cizrně přidáme na plech i plátky celozrnného chleba.

3. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a vnitřky pomocí lžičky vyjmeme. V míse je vidličkou rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou, pepřem a špetkou soli.

4. Rozmačkané avokádo namažeme na křupavý chléb, posypeme upečenou cizrnou a dozdobíme zeleninovými klíčky.


  • Vybrali jsme pro Vás