Doporučujeme

RECEPT DNE: Krémová česnečka

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Krémová česnečka

Včerejší oslavy konce roku se trochu zvrtly? Nejlepší lék na kocovinu je česnečka.

Ingredience

5 palic česneku
3 lžíce olivového oleje
60 g másla
2 starší rohlíky
100 g moravského uzeného
2 cibule
1 pórek
5 lžic hladké mouky
800 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
1 lžíce citronové šťávy
bílý pepř
sůl
hrst čerstvě nasekané pažitky

1. Palice česneku i se slupkou podélně rozkrojíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.


2. Mezitím na troše másla opečeme pokrájené rohlíky a dáme stranou. Na stejné pánvi opečeme na kostky nakrájené uzené.


3. Cibuli a pórek nakrájíme a osmahneme v hrnci na zbytku másla. Česnek vyloupeme a přidáme k cibuli. Zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 15 minut a rozmixujeme.


4. Přilijeme smetanu a chvilku provaříme. Dochutíme citronem, pepřem a podle chuti osolíme. Polévku podáváme posypanou opečeným uzeným, rohlíky a najemno nasekanou pažitkou.


  • Vybrali jsme pro Vás