Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a samozřejmě je velmi chutné.

Ingredience

1 králík
sůl
celý kmín na posypání
5 menších jablek
100 g plátků anglické slaniny
1 svazek tymiánu
králičí nebo drůbeží vývar na podlití
2 lžíce másla

1. Králíka očistíme a naporcujeme. Ochutíme ho solí a kmínem a vložíme do pekáče. Přidáme na větší kusy pokrájená omytá jablka, na menší kousky pokrájenou slaninu a opláchnuté snítky tymiánu.

2. Maso podlijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme dvě lžíce másla a přiklopíme víkem. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu snížíme na 170 °C a pečeme doměkka asi 90 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podléváme dle potřeby vývarem.

3. Když je maso měkké, víko sundáme, teplotu trouby zvýšíme na 220 °C a králíka dopečeme dozlatova. Podáváme např. s čerstvým pečivem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:53