Ingredience

200 g políčku

200 g baby špenátu

200 g čerstvých jahod

2 hrsti vlašských ořechů

1 tmavá bageta (cca 100 g)

100 g tvrdého kozího sýra

Dresink:

1 lžíce medu

1 lžíce balzamikového octa

1 ks šťávy z pomeranče

50 ml olivového oleje

sůl a mletý barevný pepř


1. Polníček se špenátem propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na plátky.


2. Vlašské ořechy nasekané nahrubo opražíme na suché pánvi. Bagetu nakrájíme na kolečka, kozí sýr na silnější plátky. Položíme ho na pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 6 minut.


3. Do misky nalijeme med, balsamikový ocet, pomerančovou šťávu, olivový olej a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.


4. Na talíře rozdělíme polníček, špenátové listy, jahody a vlašské ořechy. Přelijeme dresinkem a podáváme s bagetkami s rozpečeným kozím sýrem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59