Doporučujeme

RECEPT DNE: Bramborový salát s pečenou zeleninou a cizrnou

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Bramborový salát s pečenou zeleninou a cizrnou

Snad každá domácnost má svůj vlastní recept na bramborový salát. Pokud chcete změnu, vyzkoušejte náš osvědčený salát.

Ingredience

1000 g salátových brambor
1 cuketa
2 červené papriky
olivový olej
sůl
mletý pepř
1 plechovka sterilované cizrny (400 g)
1 červená cibule
250 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
špetka citronové kůry
2 lžíce sekané petrželky
dle chuti citronová šťáva
špetka cukru

1. Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka. Scedíme je, a když trochu vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.

2. Cuketu s paprikami očistíme. Cuketu nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Zeleninu orestujeme na troše oleje v pánvi. Osolíme ji a opepříme a promícháme s bramborami. Přidáme scezenou cizrnu a na jemné měsíčky pokrájenou cibuli.

3. Jogurt promícháme asi se 3 lžícemi oleje, s prolisovaným česnekem, petrželkou a citronovou kůrou. Dresink dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Při servírování jím salát přelijeme.


  • Vybrali jsme pro Vás