Doporučujeme

Quiche s pažitkou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Quiche s pažitkou

Ingredience

300 g hladké mouky

2 vejce

160 g másla

sůl

mouka na vál

Náplň:

5 cibulí

150 g slaniny

200 ml smetany

3 vejce

100 g nastrouhaného čedaru

1 lučina (120 g)

1 lžíce hořčice

4 lžíce nasekané pažitky

2 stroužky česneku

mletý černý pepř

100 g cherry rajčátek


1. Z prosáté mouky, vajec, másla nakrájeného na kousky, 3 lžic vody a špetky soli vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.


2. Mezitím připravíme náplň. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, dáme ji do pánve, přidáme cibuli a pomalu osmažíme dozlatova.


3. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 4 mm, vložíme ho do formy. Vytvarujeme vyšší okraj a dno propícháme vidličkou.


4. Osmaženou cibuli rovnoměrně rozdělíme na těsto ve formě. V misce smícháme smetanu s vejci, čedarem, lučinou, hořčicí, pažitkou a utřeným česnekem. Směs lehce osolíme, opepříme, nalijeme na koláč a poklademe rajčátky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut dozlatova.


  • Vybrali jsme pro Vás