Ingredience

2 pražmy

4 velká rajčata

sůl a mletý černý pepř

olivový olej na zakápnutí

2 lžíce červeného vinného octa

400 g brambor

80 g majonézy

100 g přírodního čerstvého sýra

8 snítek kopru

několik lístků máty

2 bio citrony

 


1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přendáme je do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olejem a octem. Uložíme do chladničky asi na 30 minut. Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka.


2. Majonézu promícháme se sýrem, nasekaným koprem a mátou. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z jednoho citronu. Druhý citron omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.


3. Ryby očistíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Potřeme je z jedné strany připravenou směsí a posypeme kousky citronu. Uvařené brambory překrájíme na poloviny a dáme na plech k rybám. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Upečené ryby podáváme s bramborami a chlazeným rajčatovým salátem.


  13:15,  aktualizováno  25. března 2019 21:08