Ingredience

2 velké pórky

1 lžíce olivového oleje

20 g másla

1 lžička lístků tymiánu

sůl a čerstvě drcený černý pepř

180 g zakysané smetany

100 ml 12% smetany

Na krustu:

toustový chleba nebo bílý chleba na čerstvou strouhanku

1 lžíce oleje

30 g strouhaného parmazánu

1 lžička lístků tymiánu


1. Odkrojíme zelenou část pórků. Pak pórky podélně nařízneme a pečlivě je propláchneme. Nakrájíme je na slabé nudličky.


2. V pánvi zahřejeme olej s máslem a vsypeme nakrájený pórek s tymiánem. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme 5 minut. Pórek smícháme se zakysanou smetanou a sladkou smetanou a přendáme do zapékací formy.


3. Toustový chleba rozdrobíme a smícháme s olejem, parmazánem a tymiánem. Směsí zasypeme pórek. Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 10 minut, až povrch zezlátne.


  9:08,  aktualizováno  25. března 2019 21:09