Experimentujete v kuchyni rádi? Pak vyzkoušejte recept na netradiční polentové koláčky se špenátem a žampiony.

Ingredience

500 ml vody
500 ml polotučného mléka
200 g instantní polenty
sůl
1 lžíce másla
30 g parmazánu
mletý bílý pepř
200 g žampionů
1 stroužek česneku
olivový olej na restování
100 g baby špenátu

1. Ve velkém silnostěnném hrnci přivedeme k varu mléko s vodou. Vmícháme postupně polentu se špetkou soli a vaříme za stálého míchání cca 3 minuty. Odstavíme.

2. Do kukuřičné kaše vmícháme máslo a najemno nastrouhaný parmazán. Dochutíme ji solí a pepřem. Připravenou polentu nalijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a rozetřeme ve vrstvě silné cca 2 cm. Necháme zatuhnout v chladničce.

3. Mezitím žampiony očistíme a rozkrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a houby s česnekem orestujeme dozlatova. Špenát propereme ve studené vodě a necháme okapat.

4. Vychlazenou polentu vyndáme z chladničky a pomocí nože nebo kulatého tvořítka vykrájíme koláčky. V pánvi na malém množství rozehřátého oleje je opečeme z obou stran dozlatova. Poté na koláčky rozdělíme připravené žampiony s česnekem a špenát a podáváme.