Doporučujeme

Penne arrabiata

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Penne arrabiata

Ingredience

1 malá cibule

3 stroužky česneku

1 chilli paprička

150 g slaniny

olivový olej

500 g sekaných rajčat z konzervy

sůl

mletý černý pepř

500 g penne

hrst sekané petrželky


1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme a nasekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky.


2. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku a slaninu. Pak přilijeme rajčata a přidáme trochu soli a pepře. Omáčku krátce povaříme.


3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Přidáme je do omáčky a prohřejeme je v ní. Nakonec vmícháme petrželku a těstoviny dle potřeby dochutíme.


  • Vybrali jsme pro Vás