Doporučujeme

Norská rybí polévka

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Norská rybí polévka

Ingredience

400 g bílého rybího masa

1000 ml vody

2 mrkve

1 petržel

1 cibule

150 g pórku

sůl

bílý pepř

3 lžíce hotové jíšky

200 ml smetany ke šlehání

citronová šťáva

cukr

1 malá plechovka tuňáka

petrželová nať a barevný pepř na ozdobu


1. Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné rybí maso, mrkev, petržel, pórek a oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme a vaříme alespoň 30 minut.


2. Uvařenou rybu a zeleninu vyjmeme, maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.


3. Nadrobno nakrájenou zeleninu vrátíme do vývaru. Vmícháme jíšku, smetanu a vše dochutíme trochou citronové šťávy, cukrem, solí a pepřem. Krátce povaříme.


4. Na závěr do hrnce vrátíme uvařené rybí maso a přidáme kousky tuňáka. Dozdobíme čerstvou petrželkou a mletým barevným pepřem.


  • Vybrali jsme pro Vás