Ingredience

600 g filetu z lososa

sůl a barevný pepř

2 lžíce hrubozrnné hořčice

1 svazek kopru

50 ml olivového oleje

1 dýně hokaido (asi 800 g)

150 g červené řepy

1 lžíce hnědého cukru

tymián

250 ml zakysané smetany

1 citron


1. Filet z lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme polovinou na kousky natrhaného kopru.


2. Na pánvi rozpálíme olej a lososa opečeme. Dýni očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na řezy. Červenou řepu očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.


3. Dýni i řepu osolíme, opepříme, posypeme hnědým cukrem a čerstvým tymiánem. Vše přidáme na pánev k rybě, krátce opečeme a vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C. Měkkou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Dýni s řepou dopečeme doměkka.


4. Zakysanou smetanu smícháme se zbylým nasekaným koprem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Připravenou omáčku podáváme s pečeným lososem a dýní.


  8:43,  aktualizováno  25. března 2019 20:09